مجموعه‌ی شعر منتشر نشده‌ای از فریدون توللی به چاپ می‌رسد.(ایسنا)


این مجموعه با عنوان «کابوس» شامل حدود 50 شعر این شاعر معاصر و از تاثیرگذاران بر شعر آغازین پس از نیماست که فقط تعدادی در نشریات به چاپ رسیده و بقیه شعرهای پراکنده و منتشر نشده‌ی اوست.

البته به گفته‌ی همسر توللی، این کتاب حدود چهار سال است که به انتشارات نوید شیراز تحول داده شده، اما هنوز منتشر نشده‌ است و احتمالا ناشر آن تغییر خواهد یافت.

توللی همچنین مجموعه‌ی طنزی به سبک التفاصیل دارد که خانواده‌ی شاعر به خاطر مشکل مجوز نشر، چاپ آن را تقریبا غیرممکن می‌دانند. التفاصیل، رها، کاروان، نافه، پویه، شگرف و بازگشت، آثار منتشرشده‌ی فریدون توللی هستند که گزیده‌ی اشعار او با نام «شعله کبود» نیز سال 76 توسط انتشارات سخن عرضه شد.

«این بانگ دلاویز» هم کتاب علی باباچاهی درباره زندگی و شعر توللی است که سال 80 توسط نشر ثالث به چاپ رسید.

مهین توللی - همسر فریدون توللی - تا کنون مجموعه‌ی داستانهای «سنجاق مروارید» و «ویولون» شکسته و مجموعه‌ی شعر «مرد من» را منتشر کرده است و هر دو هفته یک بار جلسات فرهنگی «خانه‌ی فریدون» را در منزلش برگزار می‌کند.

نیما توللی - دختر شاعر - نیز که ساکن کالیفرنیای آمریکاست، مجموعه‌ی داستانی را برای انتشار آماده دارد.

به گزارش ایسنا، فریدون توللی سال 1298 در شیراز به دنیا آمد. شعر گفتن را از 11 سالگی شروع کرد و ابتدا آثاری در زمینه‌ی طنز داشت. پس از اتمام تحصیلات متوسطه در شیراز، در دانشگاه تهران به تحصیل در رشته‌ی باستان‌شناسی پرداخت و پس از پایان تحصیلات، در وزارت فرهنگ استخدام شد. در همین سالها بود که نوشته‌های او در زمینه‌ی طنز در روزنامه‌های آن زمان چاپ می‌شد. مدتی بعد در سال 1324 با جمع‌آوری دست‌نوشته‌هایش، کتاب التفاصیل را مشتمل بر 75 قطعه ادبی که به شکل مقامه نوشته شده بود، منتشر کرد. نثر این کتاب تقلیدی بود طنزآمیر از گلستان سعدی، مقامات حمیدی و تذکره‌های قدیمی و مضمون آن به غیر از چند قطعه مطایبه‌آمیز، انتقاداتی بود که از وضع سیاسی و اجتماعی آن زمان به عمل می‌آمد.

توللی در نهم خرداد ماه سال 1364 پس از سالها بیماری قلبی درگذشت.

«مریم» از مطرح‌ترین آثار نیمایی اوست.